12 de juny, 2017

Nova edició de la Ruta de Tapes pel Mercat del Préssec d'Ordal

Juny és sinònim d’inicis d’estiu. I també és sinònim de préssec d’Ordal, protagonista indiscutible durant aquests mesos al municipi de Subirats. 

Amb aquest pretext, a Sant Pau d’Ordal s’organitza durant els caps de setmana de juny, juliol i agost el mercat del préssec d’Ordal, on elaboradors de la zona exposen els diferents productes amb el préssec com a ingredient principal. Es pot trobar des del propi fruit, o gaudir de maridatges entre vi escumós i préssec, o fer un petit tastet de melmelada de préssec...un ampli ventall de possibilitats amb l’objectiu de donar a conèixer un dels elements gastronòmics icona del municipi. 

Paral·lelament a això, nosaltres organitzem des de fa cinc anys una activitat per vincular el préssec d’Ordal amb altres elements distintius del territori, com són el vi i la gastronomia local. L’activitat porta el nom de ‘Ruta de Tapes pel Mercat del préssec d’Ordal’ i el punt de partida és a la finca familiar, a Can Vendrell de la Codina. Aquí comença la visita pel celler, per conèixer la història dels germans Albet i Noya, el procés d’elaboració del vi i altres projectes que liderem. Tot seguit, el grup es desplaça a Sant Pau d’Ordal per iniciar la ruta de tapes pels restaurants del poble.

L’itinerari gastronòmic té parada a Cal Xim i Cal Pere del Maset i allà, cada restaurant elaborarà i presentarà dues tapes que seran maridades amb quatre vins diferents del celler. La peculiaritat de cada tapa és que ha de contenir com a ingredient principal el préssec. 

Enguany els maridatges seran els següents:
A Cal Xim: 
Milfulls de préssec d’Ordal marinat amb fetge d'ànec a la brasa amb Clàssic Penedès Efecte Brut Reserva. Mini - amanida de préssec amb vinagreta de cardamom amb Clàssic Penedès Efecte Brut Rosat. 

A Cal Pere del Maset: 
"Gazpatxo" de préssec d’Ordal amb gelatina de Viognier amb el 3 Macabeus 
Compota de préssec amb bacallà i vinagreta de préssec amb el Marina Rión 

DATES I INFORMACIÓ: 
Juny (dissabte 17 i diumenge 25) i Juliol (diumenge 2, diumenge 9, dissabte 22 i dissabte 29) 
Horari i punt de trobada: 10.30h a Albet i Noya (Can Vendrell de la Codina) 
Preu: 18€/persona 
Indispensable reserva prèvia a visita@albetinoya.cat o trucant al T.93.899.48.12 
Wine in ModerationNota Legal