24 d’agost, 2016

Ja hem començat la verema


La verema ja ha començat al celler Albet i Noya, pioner en vins ecològics des de 1979. Com ja és habitual, les varietats chardonnay i pinot noir han sigut les més matineres a l’hora d’iniciar la collita. Segons el director tècnic del celler, Josep Maria Albet, “la sequera d’enguany - al mes de juliol només portàvem 182 mm d’aigua, la meitat del que és habitual en aquesta època - ha fet que els rendiments siguin molt baixos però confiem que la qualitat serà excel·lent”. Actualment, a Albet i Noya gestionem més de 80 hectàrees de vinya pròpia i comprem una petita part del raïm a viticultors ecològics de la zona. “Aquest any hem fet una gran aposta pel raïm del Costers de l’Ordal i hem cercat proveïdors d’aquesta subzona que és la que dóna més personalitat als nostres vins” afegeix Albet. Un any més, durant el mes d’agost, hem optat per fer una verema de nit utilitzant focus led i llanternes frontals. D’aquesta manera, ens assegurem una entrada del raïm a temperatura òptima i un menor patiment per part dels treballadors, que no han de veremar sota les hores més fortes del sol

 ENOTURISME TAMBÉ PER ALS MÉS PETITS

 La verema a Albet i Noya també la vivim intensament des d’un punt de vista enoturístic. A partir del dissabte 27 d’agost, i durant tot el mes de setembre, es podrà gaudir de la visita “racons de la verema”, que permet fer un recorregut de ben a prop per tots els treballs que es fan aquests dies al celler, des de la vinya fins a la fermentació dels vins.
A més, enguany, s’incorpora una novetat adreçada a les famílies. Durant tots els caps de setmana de setembre, uns monitors especialitzats tindran cura dels més petits i els ajudaran a crear el seu propi most, collint ells mateixos el raïm, aixafant-lo amb els peus, embotellant-lo i dissenyant-ne l’etiqueta. L’edat recomanada per fer aquesta activitat és dels 2 als 13 anys. La visita Racons de la verema té un cost de 15 euros pels adults i 6 pels infants. Per a més informació i reserves podeu contactar a visita@albetinoya.cat o al telèfon 938994812.

 Podeu seguir la verema d’Albet i Noya a les xarxes socials amb l’etiqueta #diariverema2016.
Wine in ModerationNota Legal