29 de juliol, 2015

Albet i Noya inverteix 500.000€ al nou Celler de l'Era

Amb l’objectiu d'optimitzar els processos d’elaboració dels vins més representatius del nostre celler, aquesta propera verema ampliem l'infrastructura d'Albet i Noya. Per tal de cuidar al màxim els nostres vins d'alta gamma hem creat el 'celler de l'era', un nou espai amb dipòsits rectangulars de la marca alemanya Speidelsens dubte la casa mes capdavantera a nivell mundial en tecnologia d'aquests tipus d’equipaments,

Concretament, s’han comprat 7 dipòsits d’acer inoxidable amb capacitat de 10.200 litres a utilitzar pels vins negres, i 14 dipòsits d’acer inoxidable apilables de 5.200 litres cada un, 7 dels quals seran destinats als vins blancs i els altres 7 als vins negres. Al gruix de la instal·lació, s’hi ha d’afegir també 5 dipòsits de 20.000 litres de la firma penedesenca Magusa. 

També s'ha adquirit una innovadora premsa pneumàtica Willmes, que treballa amb gas inert i que permet d’aquesta forma elaborar els vins naturals i sense sulfits, així com blancs en general, sense risc d’oxidació durant el procés de premsat, pel fet d’evitar l’entrada de l’oxigen al raïm fins després de l’extracció del most. Per últim, i just els dies previs a la verema, que començarà a mitjans d'agost, s’incorporarà el darrer equip que deixarà així acabat el nou celler de l'Era : una petita premsa vertical Diemme amb capacitat per a 1.200 kgs. de raïm en cada premsada i destinada al raïm negre. És la darrera generació en aquest tipus de premses que, utilitzant com a base el sistema tradicional de premsa ja reconegut a les zones vitivinícoles de més renom a nivell mundial, permet el premsat de petits volums de raïm amb una qualitat excepcional.

La inversió, que supera els 500.000 euros, es percep com una necessitat i oportunitat per tal de poder continuar en la mateixa línia d’excel·lència en els processos de vinificació dels vins d’alta gamma, i que requereix disposar d’aquest tipus d’equipaments que estan caracteritzats per la innovació tecnològica encaminada de forma clara a la millora del vi final. La idea d'Albet i Noya segueix sent la d'avançar en la direcció de vins d'alta qualitat, el més naturals, ecològics i sostenibles possible, amb l'objectiu de fer gaudir al públic dels seus vins en la seva màxima expressió.


Wine in ModerationNota Legal