20 d’agost, 2014

Una parella d’eriçons i dos xoriguers ja volten per Can Vendrell

Aquesta setmana hem pogut alliberar una parella d’eriçons i d’ocells xoriguers a la finca de Can Vendrell. 

Justament, durant el mes de juliol, el Xavier Bayer, amic nostre i especialista en ocells i animals en general, ens va donar les instruccions necessàries per la construcció del cau que acolliria la parella d’eriçons.
Aquest croquis ens va ajudar a contruïr-lo.
En primer lloc, vem buscar un espai arrasarat del vent i del pas d’altres animals. Tot seguit, vem rebaixar una mica el terreny per tal de col·locar un palet amb petites oberturesque farien de portes per entrar i sortir. Per sobre, hi vem col·locar branques, fulles i molsa, fins deixar-lo ben tapat i fent que la temperatura interior fos ideal per l’estança dels eriçons.
Els veurem ben poc, ja que són animals nocturns i sortiran del cau quan es faci fosc, però de ben segur que faran molt bé la seva feina… són insectívors i contribuiran a la regulació del medi ambient i a l’enriquiment de la biodiversitat que ens envolta.


Aprofitant l’alliberament dels eriçons, també vem alliberar un parell d’ocells xoriguers que estaven a un centre de recuperació per refer-se d’alguna malaltia o accident.


Wine in ModerationNota Legal