29 de juliol, 2014

Els nostres escumosos ja són Clàssic Penedès

El passat 1 de juliol es van aprovar les modificacions de la normativa que regeix, des del moment, els escumosos de la D.O. Penedès.


En el Ple ordinari de la D.O. es va decidir, el nom que duran els escumosos de la denominació d’origen com a Clàssic Penedès, nom que va ser l’escollit entre altres opcions com Quirat, Saüm, etc.

Entre les normatives, també es va especificar l’obligatorietat de que tots els Clàssic Penedès estiguin elaborats a partir de raïm procedent d’agricultura ecològica. El procés d’elaboració s’ha de fer seguint el mètode tradicional a l’ampolla i un posterior envelliment mínim de 15 mesos. Així, tots els Clàssic Penedès seran ecològics a partir de la verema 2017. Aquesta menció, situa la D.O.Penedès, en la primera que pren com a punt de partida en una de les seves categories, l’agricultura ecològica donant nota del respecte pel medi ambient.

 De tota la producció actual dins la DO Penedès, al voltant d’un 55% es treballa sota la normativa de la producció ecològica i més de ⅓ dels cellers penedesencs duen ja el segell ecològic.

 Albet i Noya ja és emparat sota aquesta definició, mantenint la gran qualitat dels escumosos que ens caracteritza, definits ara com a Clàssics Penedès.
Enguany ja han estat guardonats molts dels nostres Clàssics Penedès, sobretot els més envellits com: Or pel Brut Barrica 21, Reserva 3, del 2007 en els Decanter World Wine Awards 2014 i també, en el 48è Concurs del Penedès. Un cupatge molt diferent de Chardonnay i Pinot Noir amb un pas en barrica i que, després de 3 anys d’envelliment en ampolla li confereix aromes més caramelitzats i a codony. Amb una bombolla molt fina i elegant.

  Or i plata pel Brut Nature Reserva 3, 2010, en el Concurs Giroví 2014 i, l’International Wine and Spirit Competition 2014, respectivament. En aquest cas es tracta d’un cupatge més tradicional de Xarel·lo, Macabeu, Parellada i Chardonnay, i en nas adquireix amb l’envelliment aromes de brioixeria.

 I la, no menys important, recent medalla de Plata pel Brut 21 Reserva, 2011, obtinguda als Ecovino 2014. El Brut 21, és un cupatge elaborat a partir de Chardonnay i Parellada.

 Així podem assegurar que els Clàssics Penedès del celler, seguiran tenint gran acceptació pel fet de ser elaborats amb raïm ecològic i també per la seva gran qualitat, que és pel que a Albet i Noya treballem contínuament.
Wine in ModerationNota Legal