17 de juny, 2014

Londres es rendeix de nou davant els vins d'Albet i Noya

Una vegada més els nostres vins demostren la seva gran qualitat assolint reconeixement mundial. Al concurs International Wine and Spirit Competition 2014, que celebra enguany els seu 45è aniversari i on els nostres vins han estat guardonats amb 2 Medalles de Plata.
Una pel ja reconegut La Milana 2009 i l’altra per l’Escumós del Penedès Brut Nature Reserva 3, collita 2010.

 Aquest concurs que actualment divideix els vins del món segons l’hemisferi al que pertanyen, celebra el seu 45è aniversari, esdevenint el primer concurs internacional de vins i espirituosos. Cada any s’hi presenten referències de vins de més de 90 països diferents, i a Espanya s’han guardonat un total de 653 vins d’entre totes les categories.

El jurat format per professionals de referència a nivell mundial tasten a cegues tots els vins dividits per regió, àrea, varietat, estil, tipus, verema, edat, etc i només aquells que resultin guanyadors de premis podrien avançar a la categoria de trofeu, si procedeix; aquests competeixen a nivell nacional o internacional.
 L’escumós Penedès Brut Nature Reserva 3 ha obtingut medalla de Plata i és un escumós de llarga criança, elaborat amb les varietats Xarel·lo, Chardonnay, Parellada i Macabeu. Esdevé un dels escumosos més elegants i rodons del celler, amb aromes que mantenen encara la fruita de les varietats de raïm i d’on sobresurt l’aroma de notes meloses i làctiques, degut a la criança amb els propis llevats, així com gustos mantecosos, de codony i melmelada de préssec d’Ordal.

 La Milana 2009 ha sigut l’altra gran guardonada en aquesta edició, obtenint també medalla de Plata i esdevenint ja un vi referent del celler. La Milana procedeix íntegrament de les vinyes que estàn a redós de la masia Can Milà de la Roca, a tocar del poble de Lavern i en la zona que s’anomena “Costers d’Ordal”. Aquí, mil terrasses de vinya amb marges de pedra seca s’encaminen entre tres falles tectòniques i algún xiprer, configurant un dels paratges més especials del Penedès. Paratges que ens poden induir a pensar que som en algún lloc de la Toscana, de la Serra de Tramuntana mallorquina o a les muntanyes de l’Illa adriàtica de Kvar .

  En resum, som al tros de la Mediterrània a on es produeix La Milana, vi d’una complexitat aromàtica inigualable i que després de 18 mesos d’envelliment en barriques de roure francès ens ofereix un pas per boca ben estructurat, balsàmic i rodó, amb notes especiades, que ens recordaran el llorer, el clau i el pebre verd. En la seva composició hi predomina de manera majoritària la varietat Caladoc, seguida, però a distancia, de l’Ull de llebre, el Cabernet Sauvignon i el Merlot, esdevenint un vi especial i de culte.
Wine in ModerationNota Legal