20 de maig, 2014

Enoturisme d'alt nivell en un creuer amb veler entre Tarragona i el port francès de Sete

Després de visitar els cellers Albet i Noya ( Penedès ) i Mas Igneus ( Priorat ) acompanyats pels nostres importadors suïssos, prop de 70 clients VIP de Suïssa, Alemanya i Àustria van fer un creuer amb el veler d’època, Sea Cloud II.

 El vaixell, amb capacitat per 80 passatgers i 74 tripulants (entre mariners, cuiners, metge, músics,...) té 117 mts. d'eslora, desplaça 1.200 tones i és un dels mes luxosos i d'estil clàssic que existeixen. Impressiona especialment en alta mar, quan desplegades les seves 23 veles ofereix una visió espectacular del que fou la marina abans de l'arribada dels ginys mecànics de propulsió .

La visita als cellers i vinyes del Penedès i Priorat, va comptar amb tast dels vins més emblemàtics d'ambdós cellers com són l'Albet i Noya Reserva Martí, que acumula, ni més ni menys, 31 medalles d'Or en els darrers 11 anys i el Costers de l'Ermita, que va ser medalla d'Or, com a millor vi negre de guarda de Catalunya i millor vi del Priorat a la darrera edició del concurs de vins catalans Premis Vinari.

Tot seguit els enoturistes es varen traslladar fins el port de Tarragona per navegar a vela durant dos dies fins el port francès de Sete.

Posteriorment seguirien el viatge fent escala a altres tres ports francesos tot visitant cellers ecològics del país veí en una repetició del mateix esquema que a Catalunya Durant els dos dies de navegació silenciosa empesos pel vent es varen visionar dofins i balenes de més de 20 mts. davant les costes del Garraf i es va poder gaudir de l’excel·lent cuina i maridatge de vins d'aquest dos cellers que proporcionaren cuiners i sumillers del més alt nivell.
 Josep M. Albet i Noya, enòleg i director tècnic, va impartir als 64 enoturistes tres xerrades sobre les "Denominacions d'Origen de vins catalanes ", sobre "varietats recuperades i varietats resistents" i també sobre "biodinàmica i biodiversitat".
L'enòloga Marga Torres va presentar els nostres vins maridats amb embotits ibèrics i, finalment, la biòloga i responsable del celler Mas Igneus, Mireia Pujol-Busquets va fer dues presentacions dels vins que tenen gran acceptació als mercats suís i alemany, Costers de l'Ermita i el FA-206. 

Aquesta nova vessant de l'enoturisme que complementa la tradicional visita al celler i vinyes amb acompanyar els clients a fer un tour en un vaixell de vela i oferir-los tastos, maridatges i xerrades de divulgació de la cultura del vi, no s'havia fet fins ara i encaixa, a més a més, a la perfecció amb el nivell de vins d'aquests cellers i la filosofia ecològica de la que ambdós cellers som aferrissats defensors i pioners a les respectives denominacions d'origen.
Wine in ModerationNota Legal