19 de març, 2014

Les flors vesteixen de rosa els Costers de l’Ordal

Els ametllers ja són verds i les seves flors blanques ja han caigut. Ara és el torn de les delicades flors del presseguer i, tot seguit, les dels cirerers que escamparan un blanc mocador que eixugarà el plor de la vinya en despertar del son de l’hivern i com pregona la dita: “per Sant Josep pàmpols al cep".

El paisatge de les muntanyes d’Ordal es vesteix així de rosa clar, amb aquestes flors efímeres.


La florida dels presseguers és celebrat amb gran rebombori en la cultura japonesa i en el cas dels sis poblets de Sant Pau d’Ordal, Ordal, Lavern, Cantallops, els Casots i Can Rosell, representa l’arrencada del cicle d’aquest arbre en una zona molt reduïda i de llarguíssima tradició d’aquest fruiter, on 18 o 20 pagesos encara segueixen produïnt els préssecs més dolços i frescos que es poden trobar a les rodalies emparrats en pendents i terrasses amb vistes de la plana Penedesenca i envoltats de vinya, pins i garriga dels Costers d’Ordal, aquests arbres nodriran amb gust els millors paladars que s’acostin durant els mesos d’estiu al mercat del préssec de St. Pau d’Ordal.


El terrer dels Costers d’Ordal es caracteritza per ser molt calcari, sec i assolellat, però també frescal degut a les argiles que composen els seus sòls. Aquests quatre factors configuren la màgica clau per l’obtenció dels especials vins d’aquesta zona de la denominació d’origen Penedès com també per l’obtenció del que és, sens dubte, el millor préssec del món.

Fins a finals de març una patina de rosa pintarà aquest jardí de Barcelona que és l’Ordal, la cara assoleiada de la metròpoli més cosmopolita de la mediterrània i anunciarà la primavera simbòlicament.

Cap quadre no pot reflectir la bellesa dels presseguers en flor, cap retrat ens portarà la seva olor o el so de les abelles rondant-les. Els cellers plens de vi i els camps florits us esperen .
Wine in ModerationNota Legal