17 de març, 2014

El Reserva Martí arriba a les 30 medalles d'Or (1 Platí)

12 són els concursos internacionals ( Alemanya, Catalunya, França, Espanya, Suïssa i Àustria) que en el transcurs dels darrers 10 anys han concedit diferents medalles d'Or a un dels nostres vins icona, el Reserva Martí, arribant a acumular un total de vint-i-nou medalles d’Or més una de Platí.

El darrer concurs que li ha concedit aquest reconeixement ho ha fet per partida doble, concretament el "Concurs Internacional Mundus Vinus-Biofach " ha guardonat el Reserva Martí amb medalla d'or pel collita 2007 i pel 2008.

Entre les collites més guardonades del Reserva Martí hi destaquen la del 2004 amb 13 medalles (1 de platí, 9 d’or, 2 de plata i 1 de bronze) i la del 2007, que està actualment a la venda, amb 12 medalles (6 d’or, 3 de plata i 3 de bronze)
 A aquesta collita del 2007, la que encara podem trobar a botigues i restaurants, hauríem d'afegir-li les favorables puntuacions obtingudes en la “Guia de Vins de Catalunya 2014” amb 9,15 punts sobre 10 i la “Guía Peñin 2014” amb 93 punts sobre 100.

 El Reserva Martí, com sabeu, és conegut també pel disseny de la seva etiqueta, un xic minimalista, que simbolitza el primer vi de cupatge que vam elaborar al celler, amb les mans del fill de Josep M. Albet, el “Martí ”, amb la grafia original de les seves mans extretes d'un treball de quan anava a P-3. 
Un clar homenatge a les generacions futures amb el vi més excepcional que elaborem.

 El cupatge el fem sempre amb la varietat autòctona Ull de Llebre com a base, acompanyada de Cabernet Sauvignon, Syrah i Merlot. El raïm és curosament triat ja a les vinyes, on mai s’agafa una parcel·la sencera, sinó únicament algunes parts de cada vinya, que són les que mantenen un equilibri perfecte entre vegetació i producció i que, precisament per això, són les que maduren de manera òptima.

 La collita, com sempre manual, amb petites caixes i posteriorment, al celler, el raïm es passa per una taula de selecció on 14 persones trien un per un els millors grans i es posen a fermentar a les tines. El procés d'afinat de 24 mesos en barriques de roure francès li confereix al Reserva Martí la complexitat aromàtica, la sedositat i l’elegància que es pot percebre al pas en boca.

 El Reserva Martí és sens dubte un vi amb personalitat, del que ens en sentim orgulloses les 27 persones que estem al seu darrera, escampades per les vinyes, el celler i la masia del celler.

 Si encara no heu tastat aquesta anyada, afanyeu-vos abans no s'acabi.
Wine in ModerationNota Legal