18 de desembre, 2013

EL Tempranillo Clàssic, el vi negre del Penedès més ben puntuat a la Guia de vins de Catalunya 2014

 Tornem a sumar punts... aquest cop a la sisena edició de La Guia de vins de Catalunya 2014.

Un total de 14 vins han estat puntuats amb més de 9 punts sobre 10, destacant sobretot el Tempranillo Clàssic 2011, que amb una valoració de 9,51 és el vi més ben puntuat de tots els vins negres del Penedès. 

Aquest vi ha estat elaborat 100% amb la varietat ull de llebre procedent de les finques de Can Vendrell i de Can Milà de la Roca, al bell mig de Costers de l'Ordal, al Penedès. Aquestes dues vinyes, situades a 350 m sobre el nivell del mar tenen sòls poc profunds i molt calcaris, argilosos i pinyolencs.
Aquestes característiques i la seva acurada elaboració sense criança, dona com a resultat un vi jove, fresc, amb molta fruita i llaminer. El fa ideal per a tots els paladars per la seva expressió i el seu equilibri i marida molt bé amb tapes, formatges, pastes i carns.
Com bé diu el seu nom és un dels nostres vins clàssics i que juntament amb el Xarel·lo i el Pinot Noir/Merlot de la mateixa gamma són tot un referent a casa nostra.

Aquesta sisena edició de La Guia de vins de Catalunya recull el resultat d'un tast a cegues de 1.500 mostres de vins de tot Catalunya. El resultat del tast ha estat un anàlisis exhaustiu del territori català i que dona a conèixer els seus cellers, les principals varietats de raïm de cada zona, la recerca que fan els centres enològics i les singularitats de cada DO.

Segons Sílvia Naranjo i Jordi Alcover, els seus promotors, aquesta guia vol impulsar els vins catalans, difondre'ls, apropar-los a tothom i promocionar-los. És important que els cellers segueixin participant en aquestes guies i d'altres esdeveniments per no deixar de comunicar la qualitat dels vins catalans i persistir en la seva promoció.
Wine in ModerationNota Legal