28 de novembre, 2013

Els nostres escumosos passen a ser DO Penedès

Després de més de 20 anys esperant el reconeixement d'una subzona dins el cava que reconegués la qualitat i diferències del terrer del Penedès, hem decidit deixar d'elaborar escumosos amb DO Cava per fer-ho sota el paraigües de la DO Penedès. D'aquesta manera, estem convençuts que donarem més identitat a uns vins elaborats en un territori molt concret, on neixen i creixen les seves vinyes, fet que quedava fins ara diluit en el marc de la inmensa DO Cava.

Ja fa temps que els caves són venuts i coneguts arreu del món però el seu posicionament no ha estat gens afavoridor per les petites i mitjanes empreses com la nostra. Això es deu a que el cava s'ha anat posicionant generalment en un segment de mercat massiu, de poc valor afegit i de poca percepció qualitativa. Creiem que aquesta situació desvalora la imatge del producte i el prestigi de la majoria d’elaboradors de caves d'alta qualitat, oferint únicament un espai de mercat per grans volums amb marges que no permeten cap alegria ni als viticultors que produeixen el raïm, ni als elaboradors del territori, ni als que el venen, presentant pobres opcions de futur i generant poca il.lusió fins i tot a molts consumidors.

Junt amb altres 11 cellers que també han optat per elaborar els seus escumosos a l'ampar de la DO Penedès, seguirem elaborant els nostres escumosos seguint el mateix mètode que el cava, el tradicional. També ho farem seguint el mètode ancestral, que no utilitza sucre afegit per la seva elaboració, sinó el que conté el propi most de raïm. A més, tots els escumosos tindran un mínim de criança de 15 mesos (en lloc de 9 com els caves). També tots els escumosos de la DO Penedès seran ecològics, cosa que converteix aquesta DO com a la primera del món en optar 100% per aquesta manera tant natural i sana d'elaborar en la que en vem ser pioners a casa nostra. Creiem que així es genera valor afegit i s’incrementa el nivell qualitatiu dels productes, cosa que s’espera sigui ben rebuda i valorada pels consumidors.

El 2012, ja vem treure al mercat un escumós Penedès elaborat seguint el mètode ancestral, el NOSODOS+, elaborat 100% amb la varietat xarel·lo i sense addició de sulfits en el seu procés d’elaboració.

 En breu, ja podreu trobar tots els nostres escumosos Penedès al mercat.
Wine in ModerationNota Legal