17 d’abril, 2013

Finalitzat el IV Curs de marges de pedra seca

Ahir mateix va finalitzar el IV Curs de marges de pedra seca que organitzem des del celler.

Els dos margers que van venir de Mallorca, en Pep Sastre Sardà i en Jaume Ferrer Payeres, van ser els mestres d’una dotzena d’assistents que van venir per aprendre la tècnica d’aquesta construcció tant arrelada a Mallorca.
Les classes van tenir lloc a la finca de El Fanio, a Sant Pau d’Ordal, una de les vinyes més antigues que tenim i on encara conservem alguns d’aquests marges. La construcció d’aquests marges és molt avantatjosa. No tan sols es construeixen per optimitzar l’espai del conreu i ajudar a que sigui viable, si no que a més, eviten en gran part l’erosió del terreny i les esllevissades de terra després de les pluges. El fet que no s’utilitzi ciment fa que l’aigua pugui drenar de forma natural a través de les pedres del marge sense que s’acumuli en el conreu i faci pressió contra el mur.

A part d’aquestes avantatges més evidents, volem mantenir viva aquesta tradició tan artesanal i tan bonica en els nostres paisatges.

 


D’aquí a uns mesos, organitzarem un altre curs de segon nivell per a totes aquelles persones que ja han participat del primer i/o altres que vulguin aprendre més. Si ho voleu, ja us podeu posar en contacte amb nosaltres per tal de conèixer el vostre interès i enviar-vos la informació quan tinguem les noves dates. 
martacarbonell@albetinoya.cat / tel. 93 899 48 12


Wine in ModerationNota Legal