26 de febrer, 2013

El grup de viticultura d' INNOVI es reuneix a casa nostra

El passat 12 de febrer es va celebrar a Albet i Noya una de les reunions del grup de viticultura d'INNOVI, el Clúster Català que promou la competitivitat de les empreses d'aquest sector mitjançant la I+D+I.

En aquesta reunió hi varen assistir com a socis d'INNOVI, representants de diversos cellers i entitats: Albet i Noya, com a líder del grup de viticultura i aquest cop com amfitrió, Gramona, Juvé i Camps, Sumarroca, Celler Josep Piñol, l'ACV, l'ADV Sant Llorenç, l'INCAVI, DO Priorat, CEICS, Universitat Rovira i Virgili, la Fundació URV, l'IRTA, DO Penedès, l'IDOM, i l'INNOVI.

Seguint els objectius del clúster català, durant la trobada es varen treballar diversos projectes que s'estan duent a terme com són l'Escola de Poda de vinya de Catalunya, l'assaig de varietats de raïms resistents als fongs, la creació de varietats autòctones resistents als fongs, etc, i també es va fer la presentació d'opcions de treball de l'IRTA i del soft i hard per quaderns de camp vitícoles de VITIC.

Des de l'INNOVI també es potencia l'intercanvi de coneixement científic i tècnic entre investigadors d'universitats i d'altres centres, la planificació d'estratègies de desenvolupament pel futur del sector, les relacions amb altres regions líders, els intercanvis de cooperació, i que amb la organització d'aquestes reunions, es va consolidant aquest camí cap a la innovació i futur del sector.

La reunió es va cloure amb un tast de cinc vins de varietats resistents (PIWI) de França i Alemanya, que varen sorprendre als assistents pel seu nivell de qualitat i confirmen la correcta direcció de l'assaig d'questes varietats i la creació de varietats en aquesta línia per no perdre la competitivitat dels cellers catalans.  
Wine in ModerationNota Legal