12 de novembre, 2012

Els NOSODOS+, dos nous vins Penedès elaborats i embotellats sense addició de sulfits… els més naturals del nostre celler

Per una banda, el NOSODOS+ Xarel•lo 2012, un vi Penedès jove, fresc i expressiu, elaborat a partir de la varietat Xarel•lo. Prové d’una vinya petita plantada fa més de 12 anys en una de les zones més interessants dels Costres d'Ordal. Les tres terrasses que dibuixen la finca estan situades a 400m sobre el nivell del mar i amb un terreny extremadament calcari fan que la varietat xarel•lo expressi el seu màxim potencial, aportant frescor i una gran concentració d’aromes de fruita blanca i cítrica.

La seva parella, l’escumós Brut Natural de la collita 2011, i que porta el mateix nom que el vi, NOSODOS+, està elaborat a partir d’un vi base 100% Xarel•lo i que, seguint el mètode tradicional, després de la segona fermentació en ampolla, envellirà amb les seves mares al llarg d’un any. En aquest cas, el xarel•lo neix a la finca Can Milà de la Roca, també situada a la zona de Costers d’Ordal. Aquesta vinya, una de les més boniques de la propietat per la seva disposició en terrasses, és idònia per l’obtenció d’un raïm d’alta qualitat i de gran concentració aromàtica gràcies al seu baix rendiment, al seu terrer calcari i pobre en matèria orgànica i a l’aplicació de tècniques biodinàmiques de conreu.

Aquest escumós del Penedès elegant i seductor. De bombolla delicada i persistent , fa gaudir d’una àmplia gamma de fruita blanca madura i d’un equilibri perfecte entre una acidesa fresca i una sedositat en boca de gran complexitat.

Un cop més, hem escollit la varietat reina entre les blanques penedesenques, la Xarel•lo. La nostra passió per transmetre la tipicitat del Penedès fa que aquesta varietat imperi en l’elaboració dels seus vins.

Per aconseguir aquests dos grans vins elaborats sense addició de sulfits, no només cal haver treballat la vinya ecològicament i haver collit a mà i seleccionat el raïm abans d’iniciar el procés de vinificació. Ha estat imprescindible un treball molt acurat al llarg de tot el procés d’elaboració, mantenint alts nivells d’higiene i asèpsia per tal d’evitar qualsevol possible contacte amb l’aire i evitar així una ràpida oxidació.

El fet de ser naturals com són i per tal de gaudir de la seva màxima expressió, recomanem consumir el vi abans de sis mesos després del seu embotellat, mentre que l’escumós, oferirà el seu màxim esplendor en decurs dels sis mesos següents al seu degollament.
Wine in ModerationNota Legal