22 de novembre, 2011

Nicolas Joly i J.M Albet es retroben al Penedès

El passat 7 de novembre va tenir lloc al Penedès, una jornada de viticultura biodinàmica a càrrec del gran mestre d'aquesta especialitat, Nicolas Joly, i allà Josep Maria Albet, va assistir-hi en primera fila per tal de retrobar-se amb ell i contrastar opinions.

En total hi van assistir 60 viticultors, la majoria penedesencs, molt interessats en les explicacions i en el discurs d’en Nicolas Joly com a figura destacada en aquesta matèria i pioner en aquesta manera de treballar la vinya i elaborar vins. Les seves vinyes del Loira, cultivades sota aquestes practiques desde 1980, produeixen el reconegut vi “Clos de la Coule du Serrat".

El programa de la jornada es va dividir en 4 sessions, en les que es va tractar l’efecte de la biodinàmica en el redescobriment de la vinya com un èsser viu i transmissor dels valors del terrer en els vins, i de l’influencia dels astres del sistema solar segons els diferents estadis de la vinya i treballs que si realitzen.

ALBET I NOYA fa uns tres anys que esta aplicant aquestes tècniques a la vinya d' EL FANIO, dins la finca Can Milà de la Roca conreada del 2004 pels germans Albet i Noya. En aquesta vinya, el Cabernet Sauvignon, Garnatxa Blanca, Vidal i especialment el Xarel·lo son cultivats i treballats seguint diferentes pràctiques de la biodinàmica, per assajar aquestes tècniques des de la vessant científica, per tal de poder comprendre i explicar en un futur aquestes tècniques a qui les vulgui aprendre des de conceptes actualitzats .

L’endemà Josep Maria Albet va anar amb Nicolas Joly al monestir de Montserrat on l’expert francès estava molt encuriosit en visitar aquest lloc i la muntanya sagrada, considerada un punt energètic interessant com pocs al mon, i aquest fet la fa d’especial importància per la biodinàmica, que treballa amb energies subtils.

Wine in ModerationNota Legal