22 de desembre, 2010

Albet i Noya lliura els premis als tres millors restaurants de la 4ª Temporada Gastronòmica del Prèssec d'Ordal


El periodista, gastrònom i cantant Pere Tapies com membre del jurat, va ser l’encarregat d’explicar el procés de degustació i selecció del millors maridatges d’aquesta “4ª Temporada Gastronòmica del Préssec d’Ordal” que va tenir lloc el dilluns dia 20, a la nova sala d’actes de l’Ajuntament de Subirats (St.Pau d’Ordal).

Dels 21 restaurants de l’àmbit Penedès DO que participaven aquesta any, els que millor van maridar un plat a base de préssec d’Ordal amb el vi “Dolç les Timbes”, del nostres celler, varen ser en primer lloc: el restaurant Cal Xim (St.Pau d’Ordal) en segon lloc, Cal Recolons (St.Martí Sarroca) i en tercer lloc, el Gat Blau (Vilafranca).

Els guardonats van rebre com a premi una escultura de la lletra “V”, feta amb ferro fos, corresponent a la col·lecció “República de les lletres” de l’escultor subiratenc Josep Massana. Aquestes lletres tridimensionals s’aniran succeint al llarg dels anys amb les properes edicions dela Temporada del Préssec, fins a completar les paraules: vi i préssec.

Pere Tàpies, com a crític gastronòmic d’aquestes jornades, va ser l’encarregat de lliurar el Primer Premi a Santi Amigó, propietari de Cal Xim.

En Josep Ribas, Director de la D.O Penedès, va donar el Segon Premi a Remei Recolons, del restaurant martinenc i en Josep Maria Albet, en nom del celler ALBET I NOYA i com a impulsors i patrocinadors principals d’aquesta iniciativa va lliurar el Tercer Premi a Olga Guasch responsable del Gat Blau.

També es va fer el sorteig del premi a les tres parelles consumidores d’algun d’aquests maridatges de PRÉSSEC d’ORDAL amb vi DOLÇ LES TIMBES, que consisteix en passar un dia al Penedès gaudint d’una visita gratuïta al celler Albet i Noya més un lot de tres vins, un dinar a un dels restaurants guanyadors, i una visita cultural al Penedès.

Dues butlletes van sortir del Restaurant Gat Blau, i la tercera del Restaurant Ca l’Agustí de St. Martí Sarroca.

La Temporada Gastronòmica del Préssec d’Ordal va començar l’any 2007, per iniciativa d'Albet i Noya per tal de crear una oferta gastronòmica del Penedès amb el valor afegit d’quests dos productes autòctons, de proximitat i d’una qualitat excepcional com son el préssec d’Ordal i el vi dolç Les Timbes del celler Subiratenc elaborat amb la varietat Viognier.

A l’acte també hi van assistir Pere Guilera President del Patronat de Turisme de Subirats, també en nom de l’ajuntament i un àmplia representació dels productors de Préssec d’Ordal, que també participen en la promoció d’aquesta iniciativa.

La proposta de la Temporada del Préssec va estar ahir molt ben valorada per tots els assistents, restauradors, productors, promotors i autoritats, ja que és una manera de crear sinergies entre diferents agents per aportar valor afegit a tots els agents, no tant sols pel municipi sino com de l’ambit Penedés, donant a conèixer el territori com a regió de productes autòctons, de qualitat i amb una personalitat única.

Wine in ModerationNota Legal