26 d’agost, 2010

Nou celler per albergar els vins de gamma alta


Albet i Noya augmenta la seva capacitat en un 20%, amb la construcció d’un nou celler de 500m2 on hi haurà cabuda per 220.000 litres més.
El nou celler està situat a la finca mare de Can Vendrell, al terme municipal de St.Pau d’Ordal.

Aquest espai nou està destinat a la vinificació de vins negres i especialment una zona per els vins negres de gamma alta. Per a l’elaboració d’aquests s’han incorporat 4 dipòsits de ciment de 6.000 litres. Aquest tancs francesos d’última generació incorporen una nova tecnologia que permetrà que els vins respirin millor, expressant i potenciant més la fruita i a la vegada els hi aporta més suavitat. Aquest tipus de dipòsits estan dedicats especialment a la vinificació de vins negres de gamma alta

Abans de la construcció d’aquesta nova nau, en aquesta part de la finca Can Vendrell hi havia el que anomenàvem la Pallissa, el lloc on hi havia algunes de les barriques de vi per fer la criança, és per això que el nou celler mantindrà segurament aquest topònim, i se’l anomenarà el nou celler de la Pallissa, formant així tot un conjunt d’espais, amb la bodega de 1925 i el celler nou del Xapallà, finalitzat el 2004.
Wine in ModerationNota Legal