25 de març, 2010

El Chardonnay Col·lecció 2008 entre els Top Ten (sisé) dels millors Chardonnay del món


El Chardonnay Col·lecció 2008, s'ha classificat en la sisena posició del "Concurs Internacional Chardonnay du Monde 2010", figurant en la prestigiosa llista dels deu millors o TOP TEN vins d'aquesta varietat. Un Concurs on s'hi van aplegar més de 35 països participants, més de 900 vins catats i més de 300 experts jutges internacionals.

Al no haver-hi cap altre Chardonnay català, espanyol o portuguès dins els 10 primers, estem parlant del millor chardonnay de la península ibèrica, segons aquest Concurs.

També cal dir que és un vi que en la seva anyada anterior la 2007, ja va ser guanyador d'una Gran medalla d'Or i dues de Plata, una d'elles en aquest mateix concurs, així com una més d'Or en la collita del 2003 i sengles medalles de plata el 1995, 97, 98 i 99 en diversos concursos a nivell mundial.

Aquests premis confirmen que no es tracta tant sols de la superba anyada del 2009, sinó que el terrer de la vinya Can Vendrell (d'on ha sortit sempre aquest vi des del 1988) és un dels terrers del món que produeix la màxima expressió varietal i genuïna del Chardonnay.

El nostre celler, especialista en conrear i elaborar vins d'altíssim nivell de varietats autòctones com el Xarel·lo, Macabeu i Ull de Llebre així com recuperades com ara el Belat, es ratifica ara amb quest Chardonnay Col·lecció 2008 com un dels cellers més experts en el coneixement del conreu i elaboració de grans vins.

El Chardonnay Col·lecció per Josep Maria Albet és un vi: Amb nas de flor blanca, i notes de pera, codony i fruites tropicals madures, així com un lleuger toc de llorer i fumats. En boca es troba una fusta molt bona i ben integrada, amb greix important, notes mantegoses i de poma compotada, amb notes lleugeres de dolçor com de regalèssia fina. En conjunt és un vi molt expressiu, amb elegància i equilibri que pot assolir aquesta varietat en els bons terrers.
Wine in ModerationNota Legal