21 de gener, 2010

Albet i Noya inicia un nou projecte R+D+I


Albet i Noya inicia l'any 2010 amb el projecte AEI INNOVI de recerca en lluita ecològica que durarà uns set anys.

El celler ALBET I NOYA formarà part del grup de treball on es farà la recerca per millorar el control de malalties de la vinya de forma ecològica, centrada en l'assaig de varietats de raïm d'alta qualitat, amb bona resistència als fong més importants de la vinya (míldiu, oïdi i botritis) i que a més siguin de cicle llarg, és a dir, de maduració tardana.

D'altra banda, s'investigaran també productes que indueixen i estimulen les autodefenses dels ceps de cara a resistir millor els atacs dels diferents fongs.

Actualment s'està treballant en la fase de tria definitiva de les diferents varietats a assajar, però bàsicament s'apunten varietats provinents de diferents centres de recerca d'Alemanya, EEUU i països de l'Est on els assajos han donat ja molt bons resultats i algunes d'elles ja estan passant a conreu més extensiu i comercial. Cal esmentar que Alemanya ja fa uns anys que va autoritzar les plantacions comercials d'aquest ceps i algunes varietats ja son al circuit comercial amb vins de qualitat.

La finalitat d'aquest projecte és trobar varietats amb les que s'aconsegueixi treballar amb menys emissió de CO2, menys costos de producció i menys residus de productes químics al raïm i per tant al vi.

El grup de treball per aquest projecte de Lluita Ecològica esta format per: ALBET I NOYA, TORRES, el departament VITEC de l'URV i l'INCAVI.

La inversio d'ALBET I NOYA en aquest projecte serà de l'ordre de 120.000 Euros mentre que la de tot el grup de recerca por arribar fins a mig milió d'Euros.
Wine in ModerationNota Legal