10 de setembre, 2009

Verema 2009

El passat 17 d'agost varem iniciar la verema a Albet i Noya.

La primera varietat que va entrar al nostre celler va ser el Pinot Noir, seguida del Chardonnay, el Muscat, el Sauvignon Blanc, el Macabeu, les nostres varietats antigues recuperades nº5, 4 i 2, el Viogner i el Merlot.

A data d'avui 10 de setembre podem dir que s'ha veremat el 30% del total, uns 300.000kg.

Pel que fa a l'aspecte i la sanitat del raïm l'hem de caracteritzar de molt bona.

La verema va engegar molt ràpid degut a les altes temperatures que vam patir durant el mes d'agost, això va provocar que el raïm madurès força de pressa, i ens varem afanyar a collir els primers raïms. Ara en canvi sembla que les maduracions s'han relentit, ja que les nits son més fresques i això fa que vagin més lentes però siguin més bones.

Per altra banda ja tenim els primers vins fermentats del 2009; el Pinot Noir, que anirà destinat al vi rosat Pinot Noir-Merlot Clàssic i per al Cava Rosat, el Sauvignon Blanc que l'utilitzem en el cupatge del Lignum Blanc i una part del Macabeu per al vi base cava.

La collita probablement acabarà a mitjans d'octubre, el temps és qui té l'última paraula.
Wine in ModerationNota Legal