08 de juny, 2009

3ª Temporada Gastronòmica Préssec d'Ordal

Ja s'ha inciciat la 3ª Temporada Gastronòmica del Préssec d'Ordal.

Aquesta acció, es basa en la fusió d'uns plats especials que cuinaran diversos restaurants de l'Alt Penedès a base de préssec d'Ordal, maridat amb el vi Dolç les Timbes, elaborat per el nostre celler especialment per aquesta ocasió.

Els objectius de les jornades son varis; es vol crear una oferta gastronòmica de l'Alt Penedès amb un valor afegit cultural i de qualitat, aportant una proposta atractiva per al públic català. Entre d'altres també es vol potenciar el coneixement del préssec d'Ordal i el seu maridatge amb un vi blanc dolç elaborat per Albet i Noya amb la varietat "Viognier" pensat i creat exclusivament pel maridatge amb préssec d'Ordal, però també amb altres fruites blanques com la pera, el meló, la poma, etc...

L'activitat complementarà i potenciarà la fira del préssec d'Ordal que té lloc al poble de St.Pau, els dissabtes i diumenges durant els mesos d'estiu.

D'aquesta manera es donarà a conèixer el municipi, com a regió de productes autòctons i de personalitat única.

Aquesta idea va ser iniciativa d'Albet i Noya, i el primer any va comptar amb la col·laboració del Patronat de Turisme de Subirats; enguany s'ha agregat el Consorci de Promoció Turística de l'Alt Penedès, per tal d'unificar esforços i fer-ne una difusió major.

Els restauradors que participen, cada un d'ells amb el seu plat estrella de la temporada, ja sigui un primer plat, un segon o postres, son els següents:

St.Pau d'Ordal:
Cal Xim: 938993092, Fetge d'ànec fresc amb préssec d'Ordal.
Cal Saldoni: 938993147, Gall del Penedès amb préssec d'Ordal.
Cal Pere del Maset: 938993028, Gaspatxo de préssec d'Ordal amb tàrtar de llagostins.

Cantallops:
Restaurant Cantallops: 938970185, Tatin de préssec d'Ordal.

Ordal:
Cal Pelegrí: 938179022, Llagostins amb préssec d'Ordal.

Ctra Vilafranca a St.Sadurní:
Sol i Vi: 938993204, Foie d'ànec saltejat amb préssec d'Ordal i perfumat amb vi Dolç les Timbes.

St.Sadurní d'Anoia:
Cal Blay vinticinc: 938910032, Terrina de foie micuit amb saltat de préssec d'Ordal i oli de vainilla tahití.
Hotel fonda Neus: 938910365, Foie farcit de préssec d'Ordal a l'aroma de canyella.

St.Pere Molanta:
La Posada de St.Pere: 938921399, Pastís de mató i préssec d'Ordal amb mousse de cava.

Vilafranca del Penedès:
La Pèrgola: 938174747, Pasta farcida de porc sanglar amb crema de préssec d'Ordal i reducció de vi negre.
Whitman: 938915773
El Mercat: 938905609, Préssec d'Ordal amb vainilla i nata.
Cal Ton: 938903741, Préssec d'Ordal amb granissat de vi negre.
El Gat Blau: 610243747, Foie d'ànec laminat amb préssec d'Ordal caramel·litzat amb copeta Dolç les Timbes.

St.Martí Sarroca:
Ca l'Agustí: 938991203, Pasta de full amb préssec d'Ordal.
Cal Recolons: 938991020, Calamarsons farcits amb gamba i préssec d'Ordal.
Cal Diari: 938991358, Magret farcit de foie amb mango i reducció de vi Dolç les Timbes.

La presentació de la 3ª Jornada Gastronòmica va tenir lloc Albet i Noya juntament amb els restauradors participants d'aquest projecte, el president de productors de préssec d'Ordal, Josep Maria Olivella, el Patronat de Turisme de Subirats i el Consorci de Promoció Turística de l'Alt Penedès.
Wine in ModerationNota Legal