08 de febrer, 2007

Can Vendrell/Petit Albet 2006


El vi Can Vendrell/Petit Albet Blanc 2006, ja és al mercat amb una nova imatge més moderna i simbòlica, que s'innova amb l'objectiu d'identificar-se plenament amb la línia de vins i imatge d'Albet i Noya en la propera collita.
Com podeu observar, s'incorporen uns peus en color daurat, són els del Petit Albet, és a dir els del Lluc Albet Figueres (el petit de la família) . Segons Josep Maria "Amb aquesta simbologia tanquem el cercle de les mans del Martí com a fill gran de la casa per la part alta de la línia Albet i Noya i els peus del Lluc com a fill petit per la part més jove de la gamma i que junt amb el Dolç Adrià, configuren la trilogia de vins dels nostres tres fills"
A més, els nous Can Vendrell/Petit Albet 06, incorporen un nou tap de rosca d'al·lumini, (screw cap) aquest nou taponat s'incorpora a demanda de diferents mercats com Anglaterra, EE.UU, Alemanya, Lituània... i de cara a un consumidor jove, que no té ni vol masses tradicions si no tenen una justificació pràctica, en especial a l'hora d'obrir i tancar les ampolles de vi. Amb aquest canvi es vol evitar també problemes esporàdics de gust de tap (tricloroanisols), i reduir el contingut total de SO2 (sulfurós) en els vins. Això vol dir vins més sans, de més garantia pel consumidor, amb més llarga durada i que conserven millor els aromes de fruita.
Es pot dir que estem davant d'un nou concepte d'estètica i de forma de consum dels vins de qualitat per tothom, ja que aquest sistema tant sols s'havia emprat a la D.O. Penedès i a Catalunya per ampolles petites destinades a companyies aèries i sols a nivell testimonial en ampolles de 75 cl. i vins de qualitat.
Josep Maria opina: "en pocs anys el suro deixarà de tapar un 20% dels vins a nivell mundial, i en especial els que porten taps mes senzills, colmatats amb serradures i coles, els quals són els que donen més problemes de tapat, de gustos i contaminacions. Malgrat que ni tant sols els suros bons s'escapen d' algun d'aquests problemes, ho fan en menor mesura. De ben segur que amb la reducció de mercat que pateixen i patiran els surers, tindran més cura de les suredes i faran una selecció molt més acurada. Això comportarà sens dubte, una millora general en la qualitat i seguretat de no contaminació en els taps de suro i per tant també en els vins".
Amb el nou "Can Vendrell-Petit Albet" i amb l'excel·lent collita 2006 pel que fa a vins blancs, esperem guanyar nous clients en el sector de vins de qualitat.
Wine in ModerationNota Legal